ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Η Διεθνής Επιτροπή της Διεθνούς Ένωσης για τη Μελέτη της Μεσαιωνικής και Νεότερης Κεραμικής της Μεσογείου (Association Internationale pour l’Étude des Céramiques Médiévales et Modernes en Méditerranée : AIECM3) συνήλθε στην Αθήνα και αποφάσισε τα εξής :

 • Να διατεθεί άλλη μία ημέρα λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που προκάλεσε η αναγγελία του συνεδρίου και του ικανού αριθμού αιτήσεων για ανακοινώσεις και πόστερ που προτάθηκαν. Ως εκ τούτου, το συνέδριο θα διαρκέσει από την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 το απόγευμα έως και το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018 το βράδυ. Η εγγραφή των συνέδρων θα ξεκινήσει το απόγευμα της Κυριακής 21 Οκτωβρίου στο Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής (Μελιδώνη 4-6, στάση μετρό γραμμής 1 Θησείο, potterymuseum.gr) και θα συνεχιστεί με την επίσημη έναρξη τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου στο κεντρικό κτήριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30, στάση μετρό γραμμής 2 Πανεπιστήμιο, www.uoa.gr). Την Τρίτη 23, την Πέμπτη 25, την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Οκτωβρίου οι συνεδριάσεις θα γίνουν στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, στάση μετρό γραμμής 3 Ευαγγελισμός, www.eie.gr). Την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί η εκδρομή στη Θήβα και τη Χαλκίδα για τους συνέδρους που δήλωσαν συμμετοχή.
 • Να προτείνει διαφορετικό κόστος εγγραφής ανάλογα με το αν οι σύνεδροι επιθυμούν η όχι να λάβουν τον τόμο των Πρακτικών, αν είναι μέλη της AIECM3, αν σπουδάζουν κλπ.
  Κατά συνέπεια, το τέλος εγγραφής διαμορφώνεται ως εξής:

  • 80 ευρώ για συμμετέχοντες, μη μέλη της AIECM3 που επιθυμούν να λάβουν τα Πρακτικά.
  • 50 ευρώ για συμμετέχοντες, μη μέλη της AIECM3 που δεν επιθυμούν να λάβουν τα Πρακτικά.
  • 50 ευρώ για συμμετέχοντες μέλη της AIECM3 που επιθυμούν να λάβουν τα Πρακτικά.
  • 25 ευρώ για συμμετέχοντες μέλη της AIECM3 που δεν επιθυμούν να λάβουν τα Πρακτικά.
  • 50 ευρώ για συμμετέχοντες σπουδαστές που επιθυμούν να λάβουν και τα Πρακτικά.
  • 25 ευρώ για συμμετέχοντες σπουδαστές που δεν επιθυμούν να λάβουν τα Πρακτικά.

   

  Στις περιπτώσεις συμμετοχών με περισσότερους του ενός ομιλητές που επιθυμούν και να παρακολουθήσουν το Συνέδριο, παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να καταβάλουν ατομικά το τέλος εγγραφής και να συμπληρώσουν ατομική αίτηση συμμετοχής, αν δεν το έχουν ήδη κάνει, ώστε η Οργανωτική Επιτροπή να γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των ατόμων που θα παρακολουθήσουν το Συνέδριο και θα συμμετάσχουν στην εκδρομή.

  Το ποσό του τέλους εγγραφής μπορεί να κατατεθεί έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2018 στον εξής λογαριασμό:

  Account name: The National Hellenic Research Foundation

  IBAN/Account number: GR61 0140 3620 3620 0210 1043 047

  BIC/SWIFT CODE: CRBAGRAA

  Bank name: ALPHA BANK Branch code: 362

  Παρακαλούμε σημειώστε ότι πρέπει να αναφέρεται οπωσδήποτε στην κατάθεση το ονοματεπώνυμο του καταθέτη και ο κωδικός “12AIECM3”.

  Τα τραπεζικά τέλη βαρύνουν τους συμμετέχοντες.

  Εννοείται ότι και με το ελάχιστο κόστος εγγραφής οι σύνεδροι θα παραλάβουν το Πρόγραμμα και τις Περιλήψεις καθώς και οποιοδήποτε ενημερωτικό υλικό, και θα έχουν το δικαίωμα παρακολούθησης των συνεδριάσεων, εισόδου σε δεξιώσεις, εκθέσεις, μουσεία και συμμετοχής στη μονοήμερη εκδρομή στη Θήβα και Χαλκίδα. Εκτός από την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου που θα προσφερθεί ελαφρύ γεύμα στους συμμετέχοντες στην εκδρομή σε Θήβα και Χαλκίδα, όλα τα έξοδα διατροφής και διαμονής θα επιβαρύνουν τους ίδιους τους συνέδρους.

 • Να ορίσει τη διάρκεια κάθε προφορικής ανακοίνωσης αυστηρά στα 20΄ και τη διάρκεια της συζήτησης επί των ανακοινώσεων στα 20΄. Συνιστά θερμά σε όλους όσους θα παρουσιάσουν προφορική ανακοίνωση να συντάξουν τα κείμενα της παρουσίασης PowerPoint στην αγγλική γλώσσα.
 • Nα ορίσει, λόγω του μεγάλου αριθμού αναρτημένων πινακίδων (πόστερ), τη διάστασή τους σε μέγεθος Α1 (841 Χ 594 mm κατά τον κατακόρυφο άξονα). Τα πόστερ πρέπει να τυπωθούν από τους συμμετέχοντες.

 

***

 

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου με τη σειρά της έχει λάβει και προτείνει στους συμμετέχοντες τις εξής προσφορές ξενοδοχείων :

Arethusa Hotel, Μητροπόλεως 6-8 & Νίκης 12

Τηλ: +302103229431 – 3,

Email: arethusa@arethusahotel.gr

Web site: www.arethusahotel.gr

64 ευρώ για το μονόκλινο, 80 ευρώ για το δίκλινο & 92 ευρώ για το τρίκλινο δωμάτιο.

Adams Hotel, Χαιρεφώντος 6, Πλάκα

Τηλ: +302103225381

Email: info@adamshotel.gr

70 ευρώ το μονόκλινο, 75 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο.

Athens Way hotel, Αραχώβης 17

Τηλ: +302103633413

Email: info@athenswayhotel.gr

75 ευρώ το μονόκλινο, 85 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο.

Athinais hotel, Λεωφ. Βασ. Σοφίας 99

Τηλ: +302106431133

Email: info@athinaishotel.gr

65 ευρώ το μονόκλινο, 75 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο.

Ειδικά για το ξενοδοχείο αυτό, οι σύνεδροι πρέπει να δηλώνουν τον κωδικό «AIECM3» ώστε να τους δοθούν οι παραπάνω τιμές προσφοράς.

Zappion hotel, Χερώνδα 4

Τηλ: +30 210 7241408

Fax:+30 210 7234871

Email: sales@zappionhotel.gr
Website: www.tripadvisor.com

40 ευρώ το μονόκλινο/δίκλινο δωμάτιο.

 

Επίσης, κοντά στους χώρους διεξαγωγής του Συνεδρίου βρίσκονται τα ξενοδοχεία Delice Hotel Apartments, Nefeli Hotel, Omiros Hotel.

Εκτός από τα παραπάνω ένας μεγάλος αριθμός ξενοδοχείων, ξενώνων και ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων είναι διαθέσιμος στην Αθήνα μέσω Διαδικτύου.

Περισσότερες και λεπτομερέστερες πληροφορίες για το Συνέδριο θα ακολουθήσουν με την 3η Εγκύκλιο.

Σας ενημερώνουμε ότι λειτουργεί ήδη η ιστοσελίδα του Συνεδρίου στη διεύθυνση : aiecm3athens2018.arch.uoa.gr

 

Σας περιμένουμε όλους στην Αθήνα!